Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, το Facebook Watch έκανε αίσθηση ξεκινώντας το streaming ολόκληρων των τριών κλασικών σειρών του Joss Whedon για τους Αμερικανούς χρήστες του: Buffy the Vampire Slayer, Angel και Firefly.
Σίγουρα μιλάμε για εξαιρετικές επιλογές, τόσο για ρετρο-λάγνους θεατές, όσο και για νέους που για πρώτη φορά θα έχουν την ευκαιρία να δουν σειρές φαντασίας που έχουν αφήσει εποχή.
Πάραυτα, υπάρχει αρκετό debate ακόμα για το αν το Facebook, ως πλατφόρμα προβολής σειρών και ταινιών, έχει αξία αντίστοιχη άλλων με μεγαλύτερη εμπειρία και ανταγωνιστικότητα στον τομέα.
Αν εξαιρέσει κανείς ελάχιστα δείγματα που έχουν λάβει θετικές κριτικές, όπως το ‘Sorry for Your Loss’ με την Elizabeth Olsen, το Facebook Watch δεν έχει ακόμα δικαιώσει τις δηλώσεις του Matthew Henick, επικεφαλής του project, για μια ‘ανθρωπο-κεντρική πλατφόρμα’ που θα ενώνει fans σειρών μεταξύ τους αλλά και με τους δημιουργούς.
Αυτό, φυσικά, δεν αποτελεί κάτι νέο στην αγορά, και σίγουρα δεν κάνει τους χρήστες να νιώθουν μεγαλύτερη ασφάλεια απέναντι στην εκμετάλλευση των κοινωνικών τους δραστηριοτήτων, δεδομένου του θόρυβου που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια γύρω από το ευαίσθητο αυτό θέμα και το Facebook. Πιθανότατα, αυτό να ήταν που οδήγησε φέτος και για πρώτη φορά την αύξηση νέων λογαριασμών Facebook σε τέλμα και αυτό κοιτώντας μόνο τις ΗΠΑ.
Δεδομένης της κατάστασης, η εταιρία μάλλον θέλησε να ανοιχθεί σε νέες διαδικτυακές υπηρεσίες ανταγωνίζοντας έτσι μεγαθήρια του χώρου όπως Youtube και Hulu. Η συγκεκριμένη επιλογή, φυσικά, απευθύνεται άμεσα στο αμερικανικό κοινό. Η εταιρία πιθανόν αποσκοπεί στο να εκμεταλλευτεί την αναβίωση του ενδιαφέροντος για τη Buffy, μετά από την ανακοίνωση για το remake της σειράς από τα ‘Boom! Studios’ το Σεπτέμβριο.
Μπορεί να είναι πολύ νωρίς ακόμα για να αποφανθούμε για την αξία του Facebook Watch, πάντως οι κινήσεις του είναι ενδεικτικές για το τι να περιμένουμε στο μέλλον. Προσωπικά, κι ως τώρα, μου φαίνονται περισσότερο σπασμωδικές με ‘εύκολες’ marketing λογικές. Άλλωστε, αν ήθελαν να πείσουν για τις ‘αγνές’ τους προθέσεις, τουλάχιστον θα μπορούσαν να stream-αρουν τις αγαπημένες σειρές διεθνώς!

Advertisement

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ