Πολλές φορές διαβάζουμε σε φόρουμ και blog ότι κάποια Custom ROM είναι η καλύτερη επιλογή για το Android TV Box μας. Πώς όμως μπορούμε να την εγκαταστήσουμε στη συσκευή μας;

Για να έχετε πρόσβαση σε όλα τα αρχεία που θα αναφέρω σε αυτό το άρθρο, θα πρέπει να κάνετε εγγραφή στο Freaktab φόρουμ.

Οι συνηθισμένοι τρόποι εγκατάστασης κάποιου Custom Rom σε ένα Android TV Box είναι ουσιαστικά δύο. Ο ένας με χρήση windows PC και USB καλώδιο male to male και ο άλλος με χρήση SD Card και την κατάλληλη windows εφαρμογή.

Ανάλογα τον επεξεργαστή του Android TV Box AMLogic ή Rockchip, υπάρχουν και οι αντίστοιχες εφαρμογές (εργαλεία) με τα οποία κάνετε την εγκατάσταση της Rom.

Εργαλεία AMLogic

Εργαλεία Rockchip

Σας έχουμε παρουσιάσει τα πιο χρήσιμα εργαλεία για Android TV Box με επεξεργαστή AMLogic σε παλιότερα άρθρα:

USB Burning Tool

Bootcard Maker

AMLogic Flasher

Τα αρχεία των Custom Rom που βρίσκουμε στο Freaktab φόρουμ είναι συμπιεσμένα σε .zip ή .rar γι’ αυτό πρέπει με την βοήθεια του 7zip που θα βρείτε εδώ να τα αποσυμπιέσετε.

Αφότου αποσυμπιέσουμε το περιεχόμενο αυτών των αρχείων, θα μας δώσουν ή ένα αρχείο σε μορφή .iso ή διάφορα αρχεία μεταξύ των οποίων υπάρχει ένα αρχείο recovery και ένα αρχείο .zip. Στην πρώτη περίπτωση (ένα αρχείο iso) χρησιμοποιείτε το USB Burning Tool αν το Android TV Box σας έχει AMLogic επεξεργαστή. Αν έχει Rockchip επεξεργαστή, χρησιμοποιείτε το Flash Tool (Android Tool v2.42) που θα βρείτε εδώ.
Θα χρειαστεί να κάνετε εγκατάσταση πριν το Driver Tool που θα βρείτε εδώ.

Στην δεύτερη περίπτωση (δύο ή περισσότερα αρχεία), θα πρέπει να διαμορφώσετε μια κάρτα SD σε fat32 και να χρησιμοποιήσετε το Bootcard Maker για να φτιάξετε την κάρτα SD, έτσι όπως πρέπει, για να είναι έτοιμη να την «διαβάσει» το μενού επαναφοράς.

Πώς Θα Μπείτε Στο Μενού Επαναφοράς

Πρέπει να κάνουμε τη μέθοδο με την οδοντογλυφίδα ή ένα μικρό κατσαβίδι που χωράει στη θύρα AV για να πιέσουμε ελαφρά ένα κουμπί που υπάρχει μέσα. Σε ορισμένα Android TV Box θα βρείτε μια τρύπα μέσα στην οποία υπάρχει αυτό το κουμπί επαναφοράς.

Έχουμε συνδέσει το καλώδιο HDMI και πιέζουμε συνεχόμενα (θα καταλάβουμε ότι πιέσαμε ένα κουμπάκι που υπάρχει κρυμμένο εκεί). Έπειτα, βάζουμε το καλώδιο του ρεύματος.

Πιέζουμε για 20 δευτερόλεπτα περίπου και κανονικά πρέπει να εμφανιστεί η συγκεκριμένη εικόνα στην τηλεόραση.

Πάμε εκεί που λέει

apply update from external sdcard

και πατάμε ok

Προσοχή !

Μέχρι να τελειώσει η διαδικασία ΔΕΝ πρέπει να διακόψουμε την παροχή ρεύματος. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα κάνει επανεκκίνηση μόνο του.

Στην μέθοδο με την SDcard, υπάρχει και άλλος τρόπος εάν στο Android TV Box σας στις Ρυθμίσεις / About υπάρχει OTA Update.

ή UPDATE & BACKUP εφαρμογή στις εγκατεστημένες εφαρμογές

μέσω αυτής να ορίσετε τη διαδρομή που βρίσκεται το αρχείο αναβάθμισης στην SDcard. Αφού πατήσετε το Update, περιμένετε να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Το IPVanish μπορεί να προστατέψει την ιδιωτικότητά σας και ό,τι βλέπετε στη συσκευή σας με τον καλύτερο τρόπο. Δείτε τα διαθέσιμα πακέτα εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here