Υπάρχουν δύο μοντέλα Beelink GT1. Το απλό, με μικρότερη μνήμη Ram 2gb, και το Beelink GT1 Ultimate, που έχει μεγαλύτερη μνήμη 3gb. Τα Custom Rom που υπάρχουν, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στα δύο μοντέλα.

Η Beelink, στο μοντέλο GT1 Ultimate, χρησιμοποιεί 2 clipset το 6255 και το 9377. Δηλαδή υπάρχουν δύο παρτίδες και ξεχωρίζουν από το S/N που αναγράφεται στο κάτω μέρος της συσκευής. Η νεότερη έκδοση που υπάρχει αυτή τη στιγμή, είναι η 709ΝΟ και 709DO.

Το Beelink GT1 Ultimate, μέσα σε λίγους μήνες, έγινε ένα από τα Flash Sale Android TV Boxes. Είναι ένα από τα πιο αξιόπιστα, διαθέτει μνήμη DDR4 που σπάνια συναντάμε σε Android TV Box και για αυτούς τους λόγους αρκετοί προγραμματιστές έχουν φτιάξει Custom Rom για αυτό. Οι πιο γνωστοί είναι ο magendanz, ο tillaz και ο alvatec.

Τα Custom Rom φτιάχνονται για να βελτιώσουν τη λειτουργία και τα μενού του Android TV Box σε σχέση με το εργοστασιακό λογισμικό. Επίσης, τα χρησιμοποιεί κάποιος που θέλει να πειραματιστεί ή για κάποιο λόγο δεν είναι ευχαριστημένος από το εργοστασιακό λογισμικό της συσκευής του. Αυτά τα Custom Rom αφαιρούν περιττά στοιχεία και προσθέτουν άλλα πιο χρήσιμα. Μπορείτε να τα βρείτε στο φόρουμ freaktab. Χρειάζεται να γνωρίζετε την αγγλική γλώσσα, πρέπει να κάνετε εγγραφή στο φόρουμ για να έχετε πλήρη πρόσβαση και να μπορείτε να διαβάσετε τα νήματα όπως και να κάνετε λήψη τα απαραίτητα αρχεία.

Θα βρείτε διάφορα Custom Rom. Κάποια, στον τίτλο του νήματος, γράφουν Android TV και έχουν αυτή τη μορφή.

Υπάρχουν Rom που είναι κατάλληλες και για τα δύο clipset, και άλλες που ειναι μόνο για το ένα ή το άλλο S/N. Άρα, πρέπει προσεκτικά να επιλέξετε την κατάλληλη Rom για το δικό σας Beelink GT1 Ultimate. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι τελευταίες Rom του alvatech που βασίζονται στις τελευταίες εκδόσεις λογισμικού της Beelink, με μερικές προσθέσεις στοιχείων, που δουλεύουν χωρίς προβλήματα και δε ζεσταίνεται αρκετά το TV Box.

Τα περισσότερα κινέζικα TV Box ειναι rooted (ξεκλείδωτα), οπότε δεν παίζουν Netflix, novago και otego. Για να παίξουν αυτές τις συγκεκριμένες εφαρμογές, χρειαζεται να γίνουν unroot. ‘Εχουμε αναφέρει πώς κάνουμε unroot το Android TV Box μας σε αυτό τον οδηγό. Υπαρχει, όμως, και μία Rom της Beelink που είναι unroot και θα την βρείτε εδώ. Η Rom, όμως, αυτή είναι στην εκδοση Android 6.1 και όσον αφορά τα μοντέλα ultimate δείχνει τη μνήμη τους 2gb αντί 3gb. Έχει επιβεβαιωθεί, παρ’ όλα αυτά, ότι τρέχει κανονικά τις εφαρμογές novago και cosmotetvgo. Τους τρόπους εγκατάστασης Rom τους έχουμε αναφέρει σε αυτό το άρθρο.

Προσοχή στην επιλογή της Custom ROM για να μην μείνει bricked το TV Box σας. Αν συμβεί αυτό, θα πρέπει να ακολουθήσετε αυτό τον οδηγό για να το επαναφέρετε.

Ευχαριστούμε τον Manos Kost

Βρείτε την καλύτερη τιμή για το Beelink GT1 Ultimate στο affiliate link που ακολουθεί:

Beelink GT1 Ultimate 3GB DDR4 + 32GB EMMC TV Box – EU PLUG

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here