Ο BoJack Horseman είναι άλογο. Και ταυτόχρονα άνθρωπος. Είναι επίσης ο πρώην αστέρας του Horsin ‘Around, μιας ​​δημοφιλούς (αν και κριτικά «θαμμένης») σειράς στη δεκαετία του ’90, που του προσέφερε μια ζωή με άνεση και τρίτης κατηγορίας διασημότητα. Δεν του λείπουν και πολλά.

Και όμως, εξακολουθεί να αισθάνεται ότι υπάρχει κάτι που λείπει. Ότι η επιτυχία του στο παρελθόν δεν αρκεί για να γεμίσει το κενό στη ζωή του. Αναρωτιέται συνεχώς τι θα κάνει τη ζωή του πιο αξιόλογη. Μια επιστροφή στην διασημότητα πρώτης κατηγορίας; Μια πετυχήμένη ταινία ή ένα Όσκαρ; Μήπως μια νέα, ζουμερή σχέση με κάποια -όποια- σύγχρονη celebrity; Ή μήπως λείπει κάτι βαθύτερο; Κάτι άλλο, εγγενώς προσωπικό;

Αλλά πριν μπορέσει να βυθιστεί σε τέτοια ερωτήματα, η μάνατζέρ του, μια γάτα που ονομάζεται Πριγκίπισσα Κάρολιν, του κλείνει ένα ρόλο σε μια νέα τηλεοπτική σειρά. Ή πρέπει να βγάλει από τη φυλακή τον περίεργο και «καμμένο» φίλο του και πρώην συγκάτοικο-με-το-ζόρι, Τοντ ή θα ασχολείται με τον άσπονδο φίλο και golden retriever, κ. Φιστικοβούτυρο. Πάντα βρίσκεται κάτι να τον αποσπάσει.

Ναι, ο BoJack Horseman είναι μια πολύ παράξενη σειρά που προσπαθεί να ξύσει την επιφάνεια της διασημότητας και της τρέλας που τη συνοδεύει. Είναι μια κωμωδία, αλλά όχι στ’αλήθεια. Στην πραγματικότητα, με τον δικό του μοναδικό τρόπο, ο BoJack υπογραμμίζει τη σουρεαλιστική καθημερινότητα του Χόλιγουντ (Αργότερα «Χόλιγου», μετά την μυστηριώδη εξαφάνιση του τελικού «D»)και την κουλτούρα της σύγχρονης διασημότητας και τονίζει πόσο παράλογα είναι όλα αυτά στην πραγματική ζωή. Και η εγωιστική, σχεδόν φαύλη ύπαρξη του BoJack υπενθυμίζει στους θεατές ότι είναι πολύ καλύτερο να έχει κανείς αληθινές σχέσεις με τους άλλους, παρά φήμη ή χρήματα.

«Σκέφτομαι την κληρονομιά μου τώρα», απαντά ο BoJack σε έναν αβαντ-γκαρντ καλλιτέχνη-αράχνη όταν ο δεύτερος τον ρωτά τους λόγους που θέλει ένα Όσκαρ. «Θέλω να κάνω πράγματα που συνδέονται με τους ανθρώπους, τα πράγματα που έχουν σημασία, τα πράγματα που διαρκούν».»Αλλά αυτό είναι το όλο θέμα», αποκρίνεται η αράχνη. «Τίποτα δεν διαρκεί.» Ατάκες όπως αυτή μας υπενθυμίζουν ότι δεν μιλάμε απλά για ζώα με λάθος προτεραιότητες, αλλά για τον κάθε άνθρωπο.

Το Netflix απευθύνει το BoJack στο ενήλικο κοινό και αυτό έχει μια βάση. Μέσα στη διαρκή υπαρξιακή κρίση του, ο BoJack κοιμάται πολύ, κάνει απερίσκεπτο σεξ, πίνει, κάνει χρήση ναρκωτικών και παρανομίες.Στην τρίτη σεζόν, ο BoJack κατηγορείται ότι σκότωσε μία στρίπερ και στην τέταρτη βλέπουμε τη γιαγιά του μεθυσμένη να επιτρέπει στην κόρη της (και -κακοποιητική αργότερα- μητέρα του) να οδηγήσει, ενώ προσπαθεί να της πάρει το τιμόνι. Η γλώσσα είναι χρωματισμένη με κάθε είδους βωμολοχία που δεν ενοχλεί, αντιθέτως δίνει έμφαση στην εξατομικευμένη αλλά και την κοινωνική σαπίλα του σύμπαντος του «Χόλιγου».

Με την πέμπτη σεζόν να έχει ξεκινήσει ήδη από τις 14 Σεπτεμβρίου και την επιβεβαίωση της έκτης για του χρόνου, Ο BoJack Horseman σίγουρα έχει να πει και να κάνει πολλά ακόμα. Ατάκες και αστεία το ένα μετά το άλλο, που φέρνουν γέλιο ανακατεμένο με πίκρα και τη συνειδητοποίηση της μοναξιάς των ανθρώπων που δεν τους λείπουν και πολλά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here