Η αγορά ενός φορητού υπολογιστή είναι αρκετά μεγάλος πονοκέφαλος. Υπάρχουν πλέον πολλά μοντέλα, αρκετά από τα οποία προσφέρουν ανάλογες προδιαγραφές και με τις τιμές τους μην έχουν ιδιαίτερες διαφορές. Ένας από τους σημαντικούς πλέον παράγοντες είναι αν και κατά πόσο ένα Laptop μπορεί να αναβαθμιστεί. Η αναβάθμιση βέβαια στους φορητούς υπολογιστές περιορίζεται στη Ram, τη μπαταρία και το σκληρό δίσκο. Η πρώτη μας κίνηση είναι να αναζητήσουμε στην αντιπροσωπεία πληροφορίες για το αν και κατά πόσο ο φορητός μας υπολογιστής αναβαθμίζεται. Εμείς, σε αυτό το άρθρο δοκιμάσαμε την Crucial.

Η Crucial είναι μία εταιρία που εδώ και πολλά χρόνια ειδικεύεται σε μνήμες και σκληρούς δίσκους για φορητούς υπολογιστές με πολύ καλή ποιότητα ενώ παράλληλα εγγυάται τη συμβατότητα των προϊόντων ανάλογα με το μοντέλο του φορητού μας υπολογιστή.

Η Διαδικασία

Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Για το συγκεκριμένο άρθρο επιλέξαμε ένα αρχικό μοντέλο της Dell το Inspiron 15 3576, με τον ελάχιστο εξοπλισμό που διατίθεται. Η πρώτη μας κίνηση είναι να επιλέξουμε το Crusial Advisor Tool. Εκεί, μπορούμε να εντοπίσουμε χειροκίνητα το μοντέλο που μας ενδιαφέρει ή αν το έχουμε στην κατοχή μας να επιλέξουμε το Scanner Tool. Στα πλαίσια του άρθρου μας, επιλέξαμε το δεύτερο καi πατήσαμε Scan Computer.

Εκεί, θα μας ζητηθεί να κατεβάσουμε και να τρέξουμε ενα μικρό αναγνωριστικό Script που θα σαρώσει τον υπολογιστή μας για να εντοπίσει την ταυτότητα του Hardware. Όπως βλέπουμε, κατάφερε με μια διαδικασία που κράτησε λιγότερο από ένα λεπτό να εντοπίσει το μοντέλο και να μας δώσει τα χαρακτηριστικά που θέλουμε.

Όπως βλέπουμε, ο Dell μας, που ήρθε με i5 όγδοης γενιάς και κόστισε λιγότερο από 500€, αδικείται από τα μόλις 4GB RAM. Βλέπουμε ότι έχουμε την δυνατότητα να τον αναβαθμίσουμε άμεσα καθώς διαθέτει δύο θύρες. Η εργοστασιακή μνήμη καταλαμβάνει το ένα Slot ενώ το άλλο είναι ελεύθερο. Επίσης, βλέπουμε ότι η μητρική κάρτα για το συγκεκριμένο μοντέλο σηκώνει μέχρι και 16GB RAM.

Κάτω από την εικόνα που αναγνωρίζει το μοντέλο του Laptop που δοκιμάσαμε έχουμε μία λίστα με τις επιλογές, σε αρκετά καλές τιμές, με όλες τις συμβατές επιλογές μας σε μνήμη και σκληρούς δίσκους. Εμάς, ας απασχόλησαν σε αυτή τη φάση μόνο οι μνήμες RAM

Βλέπουμε ότι με 36€ μπορούμε άνετα να αναβαθμίσουμε τον υπολογιστή μας στα 8GB RAM. Η παράδοση έγινε πολύ γρήγορα και απλά τοποθετήσαμε τη νέα μνήμη στο άδειο Slot. Ο υπολογιστής την αναγνώρισε άμεσα και έδωσε αρκετή άνεση πλέον στον Dell μας.

Συμπέρασμα

Η Crucial δίνει Life Time Guaranty στις μνήμες. Αν υπάρξει πρόβλημα συμβατότητας, δέχεται άμεσα την επιστροφή της μνήμης, μέσα σε 45 μέρες από την παραλαβή, και μας επιστρέφει το ποσό. Δεν έχουμε μέχρι στιγμής αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα και θεωρούμε την Crucial μία αρκετά σίγουρη και οικονομική λύση.

 

Advertisement

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ