Και είναι πλέον γεγονός. Μετά από παραφιλολογία που κράτησε για πολύ καιρό, η Walt Disney Company εξαγόρασε και της ανήκει πλέον το μεγαλύτερο ποσοστό της 21st Century Fox.
Η συμφωνία έκλεισε έναντι του ‘ευτελούς ποσού’ των 71,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Για να αναλογιστούμε καλύτερα τί σημαίνει αυτό ας δούμε πιο συγκεκριμένα σε ποιών ακριβώς μέσων τα πνευματικά δικαιώματα, απέκτησε δικαιώματα ο Οίκος του Ποντικού.
Πρόκειται για τα μερίδια σε κινηματογράφο, τηλεόραση και διαδίκτυο των: Twentieth Century Fox, Fox Searchlight Pictures, Fox 2000 Pictures, Fox Family and Fox Animation. Fox’s TV’s creative units, Twentieth Century Fox Television, FX Productions and Fox21, FX Networks, National Geographic Partners, Fox Networks Group International και Star India. Και κερασάκι το 30% των μεριδίων της Fox στο Hulu.

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι μιλάμε για μια ιστορική συμφωνία στην ιστορία του θεάματος, δεδομένου των μεγεθών των δύο εταιριών. Για το φιλοθεάμον κοινό οι άμεσες προσδοκίες θα είναι να παρακολουθήσουν αλλαγές όπως αν θα βλέπουν τους Simpsons στο Hulu ή το Disney Plus ή την κινηματογραφική επιστροφή των X-men στο σύμπαν της Marvel όπου και ανήκουν στα κόμιξ.
Το σίγουρο είναι ότι όλα αυτά θα πάρουν το χρόνο τους. Οι άμεσοι ενδιαφερόμενοι δεν είναι άλλοι από τους εργαζόμενους της Fox που θα περιμένουν εναγωνίως το προσωπικό μήνυμα για το αν είναι πλέον άνεργοι ή όχι. Αποτελεί παγιωμένο φαινόμενο η συγχώνευση δύο εταιριών να οδηγεί σε μαζικές απολύσεις, αλλά εδώ μιλάμε για τόσο γιγάντια μεγέθη που οι απολύσεις αναμένονται κατά χιλιάδες!
Όπως και να’χει φαίνεται πως η Disney οδεύει με σταθερά βήματα ala Godjilla προς την παγκόσμια πρωτοκαθεδρία στο χώρο του θεάματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here