Φαίνεται ότι η Google βλέπει σοβαρά το Android TV και σύντομα θα δούμε το Android 9 Pie σε πολλές επίσημες συσκευές. Σύμφωνα με δηλώσεις των υπευθύνων στα γραφεία της Google, υπάρχουν ήδη πολλά δοκιμαστικά μοντέλα που τρέχουν αυτό το λογισμικό, το οποίο βρίκεται υπό ανάπτυξη. Η νέα έκδοση προσπαθεί να σπάσει τον κατακερματισμό και τις αργές ενημερώσεις των μαρκών στις συσκευές τους Android TV.

Σύμφωνα με τα σχόλια της Google, το σύστημα Android TV που βασίζεται στο Android 9 Pie θα είναι υποχρεωτικό από τον Δεκέμβριο του 2018 για όλα τα προϊόντα που έχουν πιστοποιηθεί ότι χρησιμοποιούν το Android TV. Αυτή η κίνηση εξασφαλίζει την ενσωμάτωση του Project Treble σε όλες τις συσκευές. Το νέο λογισμικό θα είναι διαθέσιμο σύντομα στην επίσημη έκδοση και όλοι θα μπορούμε να το κάνουμε λήψη. Λογικά, η επίσημη υποστήριξη θα είναι μόνο για συσκευές που είναι πιστοποιημένες από την Google, ενώ οι υπόλοιπες ανεπίσημες συσκευές χαμηλού κόστους θα συνεχίσουν να εξαρτώνται από τους κατασκευαστές τους.

Μεταξύ των τελευταίων σχολίων της Google σχετικά με το Android TV 9 Pie, πρέπει να επισημάνουμε την υποστήριξη από προεπιλογή για webcams που θα χρησιμοποιηθούν σε συστήματα τηλεδιάσκεψης και ασφάλειας, καθώς και την εγγενή υποστήριξη για το PS4 Dualshock Gamepad . Όλο αυτό το ενδιαφέρον της Google για τη βελτίωση του Android TV έχει ένα δευτερεύον κίνητρο. H ανάπτυξη της πλατφόρμας διπλασιάζει τους χρήστες κάθε χρόνο και με την εφαρμογή του Google Assistant είναι δυνατή η δημιουργία εσόδων από πολύ μεγαλύτερο περιεχόμενο. Ως εκ τούτου, η Google και οι συνεργάτες της πλατφόρμας θα μπορούν να αποκομίσουν περισσότερα οφέλη.

 

Αυτές οι κινήσεις της Google για την εφαρμογή του Android TV 9 Pie σε όλα τα μοντέλα οδήγησαν στην καθυστέρηση της κυκλοφορίας του νέου Xiaomi Mi Box S , η οποία θα είναι μια ανανεωμένη έκδοση του τρέχοντος Xiaomi Mi Box International που αλλάζει μόνο στο εξωτερικό επίπεδο σχεδιασμού και στο στο τηλεκοντρόλ που έχει τώρα κουμπί για το Netflix. Μπορείτε να διαβάσετε το review αυτού του μοντέλου στην κινεζική έκδοσή του, Xiaomi Mi box 4 . Αυτό το μοντέλο αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά ίσως με το Android TV 9 ως προεπιλογή προς αποφυγή προβλημάτων που παρουσιάστηκαν απο την Android 8 Oreo αναβάθμιση. Η Amlogic προτιμά να μην ενημερώσει άλλα προϊόντα με την Android 8 Oreo έκδοση ούτως ώστε να μεταβεί απευθείας στην Android 9 Pie, όπως βλέπουμε στην ανακοίνωση του IBC.

 

Πηγές: Androidpctv  Google ,  XDA και συνομιλίες στο IFA 2018

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here