Σε αυτό το άρθρο κάθε μήνα σας ενημερώνουμε για τις αλλαγές και εξελίξεις στο Kodi. Στο σημερινό άρθρο θα σας ενημερώσουμε για τα πρόσθετα εύρεσης Ελληνικών υποτίτλων στο Kodi και τις ρυθμίσεις που απαιτούνται για την εμφάνιση των υποτίτλων.

1) Πρόσθετο Subtitles.gr

Ψάχνει υπότιτλους από τις ιστοσελίδες:

http://www.subtitles.gr

http://xsubs.tv 

https://subz.xyz

Βρίσκεται στο «Thgiliwt Repository» άρα βάζετε σαν πηγή όπως έχουμε πει σε αυτό το άρθρο το http://alivegr.net/master/

Υπ’ όψιν ότι τo subtitles.gr είναι ένα από τα site που είναι μπλοκαρισμένο στην Ελλάδα επομένως για να δουλέψει χρειάζεται VPN.

Το IPVanish VPN μπορεί να προστατέψει την ιδιωτικότητά σας και ό,τι βλέπετε στη συσκευή σας με τον καλύτερο τρόπο. Δείτε τα διαθέσιμα πακέτα εδώ.

 Ένας άλλος τρόπος για να δουλέψει τo subtitles.gr είναι η αλλαγή DNS.

Για απεριόριστη λήψη υποτίτλων πρέπει να δημιουργήσετε έναν δωρεάν λογαριασμό στο http://www.xsubs.tv/xforum/account/signup/ και μετά να βάλετε τα στοιχεία σας Username και Password  που δημιουργήσατε, στις ρυθμίσεις του πρόσθετου Subtitles.gr. Αυτές τις ρυθμίσεις θα τις βρείτε στην διαδρομή

SYSTEM/Settings/Add-ons/My add-ons/Subtitles/Subtitles.gr/Configure/Accounts

στο τέλος κάνετε κλικ στο OK.

Github developer – Facebook developer – Twitter developer

2) Πρόσθετο Greek Subs

Ψάχνει υπότιτλους από τις ιστοσελίδες:

yifisubs

subs4free

subztv.club

Θα το βρείτε στο Bugatsinho repository άρα βάζετε σαν πηγή όπως έχουμε πει σε αυτό το άρθρο την διεύθυνση https://bugatsinho.github.io/repo/

Github developer – Twitter developer

 

3) Πρόσθετο OpenSubtitles.org

Το OpenSubtitles.org officιal υπάρχει στο Κodi Αdd-on repository. Χρειάζεται να κάνετε εγγραφή στη σελίδα τους https://www.opensubtitles.org/ για να χρησιμοποιήσετε το username και τον password στις ρυθμίσεις του πρόσθετου. Μπορείτε επίσης να το βρείτε στο Github κι εδώ

 

Το OpenSubtitles.org by OpenSubtitles v5.2.14 unofficιal δεν έχει καμιά διαφορά στα αποτελέσματα με το official, απλά δεν χρειάζεται να κάνετε εγγραφή στη σελίδα. To φόρουμ που ασχολείται με το συγκεκριμένο πρόσθετο θα το βρείτε εδώ.

Οι επιλογές που έχετε για να το κάνετε λήψη και εγκατάσταση είναι:

Α) Λήψη από αυτό το Github ή στο tvaddons Github και μετά εγκατάσταση όπως έχουμε πει σε αυτό το άρθρο με το Install from zip file.

Β) βάζετε σαν πηγή όπως έχουμε πει σε αυτό το άρθρο το http://fusion.tvaddons.co/ μετά

Install from zip file > kodi-repos > english > repository.xbmchub-x.x.x.zip για να εγκαταστήσετε το TVADDONS.CO Add-on Repository.

Μετά

Install from Repository > Subtitles > OpenSubtitles.org by OpenSubtitles

Υπάρχει και σε άλλα repos με έκδοση 5.2.15 ή 5.2.14a ή κάπως έτσι.

Η v5.2.15 υπάρχει στο supremacy repository βάζετε σαν πηγή όπως έχουμε πει σε αυτό το άρθρο την πηγή http://2supremacy.uk/repo/

υπάρχει και στο 13Clowns repository, προσθέτοντας σαν πηγή όπως έχουμε πει σε αυτό το άρθρο την διευθυνση https://the13clowns.github.io/

 

Ελληνικοί υπότιτλοι στο Kodi 18 (default skin) 

Στο αρχικό μενού πάτε στα Settings (είναι το γρανάζι πάνω αριστερά) > Player (Αναπαραγωγή) > αλλάζετε το επίπεδο των ρυθμίσεων κάτω αριστερά σε Expert (Για Ειδικούς) > Language (Γλώσσα) > Subtitles (Υπότιτλοι) > Preferred subtitle language (Προτιμώμενη γλώσσα υποτίτλων) επιλέγετε από την λίστα Greek > Character set (Κωδικοποίηση χαρακτήρων) επιλέγεις Greek (Windows) > Languages to download subtitles for (Γλώσσες για τις οποίες να γίνει λήψη υποτίτλων) αποεπιλέγετε το English και επιλέγετε το Greek εκτός κι αν θέλετε να σας εμφανίζει και Αγγλικούς και Ελληνικούς υπότιτλους οπότε επιλέγετε English και Greek > κλικ στο OK > Default TV show service & Default movie service (Προεπιλεγμένη Υπηρεσία Τηλ. σειράς & Προεπιλεγμένη Υπηρεσία ταινιών) επιλέγετε Subtitles.gr και στα δύο κι αν θέλετε ενεργοποιείτε το Auto download first subtitle (Αυτόματη λήψη του πρώτου υπότιτλου).

 

Επιλογή υποτίτλων στο Kodi με έξυπνο τρόπο

Πριν μιλήσουμε για την επιλογή υποτίτλων στο kodi, πρέπει να αναφέρουμε το πως λειτουργούν οι υπότιτλοι στο kodi, καθώς και τις διαφορετικές περιπτώσεις που υπάρχουν.

Περίπτωση Α: Η ταινία που κατεβάσαμε έχει ενσωματωμένους υπότιτλους

Σε αυτή την περίπτωση έχουμε υπότιτλους θέλοντας και μη, αφού αποτελούν μέρος της ταινίας. Θεωρητικά οι υπότιτλοι αυτοί είναι σωστά συγχρονισμένοι με την ταινία και έχουν αποδεκτή τουλάχιστον απόδοση διαλόγων.

Τι προβλήματα μπορεί να εμφανισθούν σε αυτή την περίπτωση;

1) Το βασικό που αναφέρει ως πρόβλημα κάποιος μη έμπειρος χρήστης του kodi είναι ότι βλέπει διπλούς υπότιτλους. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι γιατί αυτόματα το πρόσθετο υποτίτλων αναζήτησε υποτίτλους και εμφάνισε τους υπότιτλους που βρήκε.

2) Οι υπότιτλοι δεν έχουν ικανοποιητικό μέγεθος γραμμάτων.

3) Οι υπότιτλοι δεν είναι ικανοποιητικής ποιότητας, ασυγχρόνιστοι κτλ (εξαιρετικά σπάνια περίπτωση)

Τι λύσεις υπάρχουν;

α)Αν οι ενσωματωμένοι υπότιτλοι μας ικανοποιούν πηγαίνετε στο εικονίδιο των υποτίτλων καθώς παίζει η ταινία και επιλέγετε απενεργοποίηση υποτίτλων.

Με αυτό τον τρόπο θα απενεργοποιηθούν οι εξωτερικοί υπότιτλοι και θα μείνουν μόνο οι ενσωματωμένοι υπότιτλοι.

β) Όπως είπαμε οι υπότιτλοι σε αυτή την περίπτωση είναι μέρος της ταινίας, επομένως δεν έχουμε κανέναν έλεγχο πάνω τους όπως μέγεθος, χρώμα κτλ.

γ) Σε περίπτωση που για κάποιο λόγο δεν μας ικανοποιούν οι ενσωματωμένοι υπότιτλοι αφού δεν μπορούμε να τους απενεργοποιήσουμε, μπορούμε να τους καλύψουμε. Για να γίνει αυτό πάτε στις ρυθμίσεις υποτίτλων του kodi και ορίζετε υπόβαθρο για τους υπότιτλους. Στην ρύθμιση που λέει background opacty επιλέγουμε μια τιμή διαφορετική του 0.

Αυτή η ρύθμιση σε συνδυασμό με το αν απαιτείται μεγάλωμα μεγέθους γραμμάτων κατά πάσα πιθανότητα θα κρύψουν τους ενσωματωμένους υπότιτλους.

Αυτή την ρύθμιση θα πρέπει να την έχουμε εκ των προτέρων ενεργή, γιατί δεν μπορούμε να την ενεργοποιήσουμε την ώρα που παίζει η ταινία.

Αν δεν θέλετε να μπείτε στην διαδικασία απόκρυψης των υποτίτλων μπορείτε να επιλέξετε μια διαφορετική πηγή που δεν έχει ενσωματωμένους υπότιτλους.

 

Περίπτωση Β:

Η πηγή την οποία επιλέξαμε να περιέχει εκτός από το βίντεο και αρχείο υποτίτλων.

Θεωρητικά αυτοί οι υπότιτλοι θα πρέπει να είναι συγχρονισμένοι με την ταινία.

Τι προβλήματα μπορεί να εμφανισθούν σε αυτή την περίπτωση;

Οι υπότιτλοι να είναι κακής ποιότητας, ασυγχρόνιστοι κ.τ.λ.

Τι λύσεις υπάρχουν;

Στην περίπτωση που δεν μας ικανοποιούν για κάποιο λόγο οι υπότιτλοι π.χ. είναι κακής ποιότητάς μπορούμε να τους αγνοήσουμε.

Ενώ στην περίπτωση που δεν είναι συγχρονισμένοι μπορείτε να δοκιμάσετε να τους  συγχρονίσετε εσείς χειροκίνητα.

O συγχρονισμός των υποτίτλων στο kodi μπορεί να διορθωθεί και να προσαρμοστεί μέσα από την οθόνη αναπαραγωγής. Κάνετε κλικ (στο default skin του kodi) κάτω δεξιά στο πρώτο κουμπί από αριστερά πηγαίνετε στο Υπότιτλοι και επιλέξετε Μετατόπιση υποτίτλων. Θα σας εμφανίσει την μπάρα με τις χρονικές υποδιαιρέσεις για να μετακινήσετε ανάλογα τον κέρσορα αν χρειάζεται να μειώσετε ή να αυξήσετε την χρονική εμφάνιση των υποτίτλων.

 

Επιπλέον μυστικά που κάνουν την διαφορά

Όταν ψάχνετε υπότιτλους κάτω δεξιά υπάρχει η επιλογή Κείμενο αναζήτησης, δηλαδή μπορείτε να γράψετε εσείς το όνομα της ταινίας που βλέπετε και θέλετε να βρείτε υπότιτλους.

Αν επιλέξουμε υπότιτλο που το όνομα του πλησιάζει αυτό του βίντεο, τότε έχουμε πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες ο υπότιτλος αυτός να είναι σωστά συγχρονισμένος.

Όπως βλέπετε στην φωτογραφία ο υπότιτλος που βρήκαμε σε αυτή την περίπτωση έχει ακριβώς το ίδιο όνομα με το βίντεο.
Αν είναι εφικτό προσπαθήστε να βρείτε υπότιτλο που το όνομα του, προσεγγίζει όσο το δυνατόν περισσότερο αυτό του βίντεο.

Όταν γράφει Web (δεν έχει σημασία εάν γράφει 720p ή 1080p) απλά επιλέγετε υπότιτλους που γράφουν Web
BDrip (Blue Ray) επιλέγετε κάτι αντίστοιχο που γράφει br.  Επίσης είναι σημαντικό να επιλέγουμε τους σωστούς υπότιτλους για κάθε ποιότητα ανάλυσης (720, 1080, κλπ).

 

Πηγή 

Ευχαριστώ τον Μπάμπη Αρβανιτίδη

 

 


Πολλά πρόσθετα (addons) του Kodi πλέον χρησιμοποιούν συνδέσμους από Torrents και ροές streaming που είναι acestream. Σε αυτές τις περιπτώσεις χρειάζεστε κάποιο VPN. Το IPVanish VPN μπορεί να προστατέψει την ιδιωτικότητά σας και ό,τι βλέπετε στη συσκευή σας με τον καλύτερο τρόπο. Δείτε τα διαθέσιμα πακέτα εδώ


 

Advertisement

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ