Η EA ανακοινώνει το FIFA 19 με μικροσυναλλαγές και προσπάθεια για ρύθμιση των loot box. Περισσότερες από δέκα Ευρωπαϊκές χώρες υπέγραψαν για τη ρύθμιση των loot box, με αποτέλεσμα πολλές εταιρείες όπως η Activision Blizzard, η Valve και η 2K να αρχίσουν να ρυθμίζουν τις μικροσυναλλαγές και τα loot box στα βιντεοπαιχνίδια τους στις προαναφερθείσες χώρες.

Ωστόσο, το Βέλγιο έχει απαγορεύσει τα loot box σε όλα τα νέα παιχνίδια που πωλούνται στη χώρα, με πρόστιμο 800.000 ευρώ και έως πέντε έτη φυλάκισης για τα άτομα που συμμετέχουν. Αν και η EA αδιαφορεί για τις αποφάσεις του Βελγίου, το FIFA 19 έχει πλέον βγει επίσημα στην αγορά και πωλείται τώρα σε όλες τις χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Βελγίου.

Αυτό δε μας εκπλήσσει ιδιαίτερα. Η EA έχει μακρά ιστορία με μικροσυναλλαγές και loot box στα βιντεοπαιχνίδια. Το 2017, το Star Wars Battlefront II βρέθηκε στη μέση μιας τεράστιας διαμάχης σχετικά με τα loot box μέχρι που η Disney έπρεπε να παρέμβει και να λάβει μέτρα για να εξασφαλίσει ότι αυτά τα αρνητικά δημοσιεύματα δεν θα επηρέαζαν την επιτυχία του Star Wars The Last Jedi. Η ιστορία φαίνεται να επαναλαμβάνεται, καθώς η EA έχει εφαρμόσει σίγουρα για μια ακόμη φορά μικροσυναλλαγές στο τελευταίο FIFA.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here