Πηγή: Dr. Android

Η υπηρεσία GO των δύο συνδρομητικών καναλιών Cosmote TV GO και το Nova GO της Ελλάδας είναι πολύ χρήσιμη, καθώς μας επιτρέπει να βλέπουμε διαφορετικά προγράμματα σε δύο τηλεοράσεις. Για αυτό το λόγο, πολύς κόσμος σπεύδει να προμηθευτεί ένα Android TV Box, ούτως ώστε να εκμεταλλευτεί αυτή την υπηρεσία. Το πρόβλημα είναι ότι τα περισσότερα έρχονται με δικαιώματα διαχειριστή (root), μία προϋπόθεση η οποία είναι απαγορευτική για το Cosmote TV GO και το Nova GO.

Όταν κάνουμε root την συσκεύη μας, αυτό που συμβαίνει στην ουσία είναι ότι αποθηκεύεται στη συσκευή μας το «su binary». Αυτό είναι που οι εφαρμογές εντοπίζουν και είτε αποκτούν δικαιώματα διαχειριστή, είτε μας απαγορεύουν τη χρήση τους. Αυτό που πρέπει να κάνουμε λοιπόν είναι να διαγράψουμε το su από τη συσκευή μας.
Το Beelink GS1 είναι root-αρισμένο και μάλιστα χωρίς κάποια ενδιάμεση εφαρμογή διαχείρισης, όπως το Magisk Manager ή το SuperSU. Αποτελεί έτσι μία ιδανική περίπτωση για να κάνουμε τα πειράματά μας. Εγκαταστήσαμε το Cosmote TV GO, το οποίο μετά την εισαγωγή των κωδικών, μας εμφάνισε το γνωστό ακόλουθο μήνυμα:

Σκεφτήκαμε να κάνουμε ξανά root με κάποια μέθοδο όπως το Magisk και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσουμε την ενσωματωμένη λειτουργία unroot για να το διαγράψουμε. Αυτό δυστυχώς δε λειτούργησε, γιατί η κάθε μέθοδος διαγράφει τα αρχεία που έχει η ίδια προσθέσει και όχι αυτά που προϋπήρχαν στο σύστημα, ειδικά αν αυτά βρίσκονται και σε άλλους φακέλους. Έτσι, λοιπόν, έπρεπε να τα σβήσουμε με το χέρι.

Η διαδικασία
Η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή και θεωρητικά λειτουργεί παντού, αλλά υπάρχει μεγάλος κίνδυνος κάποιες συσκευές να μπουν σε bootloop. Αυτό σημαίνει, ότι μετά από επανεκκίνηση, η συσκευή μας μπορεί να κολλήσει στο logo του κατασκευαστή και για να τη σώσουμε θα πρέπει να εγκαταστήσουμε ξανά το λειτουργικό της σύστημα.

  • Κατεβάζουμε το Magisk Manager στη συσκευή μας από το XDA.
  • Ανοίγουμε την εφαρμογή και πατάμε «Εγκατάσταση».
  • Κατεβάζουμε επίσης ένα διαχειριστή αρχείων όπως τον Mixplorer και ενεργοποιούμε τα δικαιώματα διαχειριστή.
  • Ψάχνουμε στην εσωτερική μνήμη για το su και το διαγράφουμε. Στη συγκεκριμένη περίπτωση βρήκαμε τρία (!!!), το ένα στον κεντρικό φάκελο, ενώ το δεύτερο και το τρίτο ήταν στις κλασικές τους θέσεις, στο «/system/bin» και στο «/system/sbin».
  • Κάνουμε μία επανεκκίνηση.
  • Τέλος, ανοίγουμε ξανά το Magisk Manager και πατάμε «Απεγκατάσταση» για να βγάλουμε και το δικό του αρχείο root.
  • Κάνουμε ξανά μία επανεκκίνηση και είμαστε έτοιμοι.

Σημαντικό!
Επειδή κάναμε αλλαγές στα αρχεία συστήματος του λειτουργικού μας, η υπηρεσία Cosmote TV GO αναγνωρίζει πλέον τη συσκευή μας ως καινούρια! Πρέπει δηλαδή να αφαιρέσουμε την «παλιά» και να την αντικαταστήσουμε με τη νέα στις δηλωμένες συσκευές της εφαρμογής.

Το αποτέλεσμα είναι να έχουμε πλέον μία unrooted συσκευή, στην οποία μπορούμε να απολαύσουμε την GO υπηρεσία.

 

Το IPVanish μπορεί να προστατέψει την ιδιωτικότητα σας και ό,τι βλέπετε στην συσκευή σας με τον καλύτερο τρόπο. Δείτε τα διαθέσιμα πακέτα εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here