Αίνιγμα: Τι έχουμε αν αναμείξουμε το ρομαντισμό των γιορτών που έρχονται, λίγη ‘γερμανική μουντίλα’ και το ‘True Detective’;
Μα, φυσικά, την επερχόμενη σειρά που μας φέρνει το Netflix στις 21 Δεκέμβρη, το γερμανικής παραγωγής ‘Perfume‘, του οποίου το trailer μόλις κυκλοφόρησε στο Ιnternet.

Αν ο τίτλος σας θυμίζει κάτι, πράγματι, πρόκειται για την ομώνυμη ταινία του 2006 «Perfume: The Story of a Murderer» με πρωτοκλασάτα ονόματα, όπως Dustin Hoffman και Alan Rickman, που είναι επίσης βασισμένη στο βιβλίο του Γερμανού Patrick Süskind με τον ίδιο τίτλο. Οπότε, ουσιαστικά, η ιστορία επιστρέφει στην πατρίδα της.

Βέβαια, η σειρά δεν αρκείται σε απλή μεταφορά όπως η ταινία, αλλά από τη Γαλλία του 18ου αιώνα μας μεταφέρει στη Γερμανία της σύγχρονης εποχής, με ένα μυστήριο που ξεκινά με τη δολοφονία μιας νεαρής κοπέλας, από την οποία οι αρχές βρίσκουν να έχουν αφαιρεθεί, και μάλιστα με χειρουργική ακρίβεια, οι αδένες. Οι έρευνες οδηγούν στην ανακάλυψη πρακτικών που έχουν να κάνουν με εμμονές πάνω στα αρώματα και πώς αυτά μπορούν να χειραγωγήσουν το ανθρώπινο ένστικτο και φυσικά να παρασύρουν τους κεντρικούς χαρακτήρες στις δίνες της ανθρώπινης ψύχωσης.

Το Netflix συνεχίζει το ‘μπαράζ’ προβολών μη αγγλόφωνων σειρών, και ειδικά στις γερμανικές με σκοτεινή ατμόσφαιρα, όπως το περσινό ‘Dark’ και το επερχόμενο ‘Dogs of Berlin’ που πρόκειται να κάνει και αυτό το ντεμπούτο του στις 7 του επόμενου μήνα.

Καλό ‘τευτονικό χειμώνα’, λοιπόν, με τη νέα ‘Perfume’ season, τον έξι επεισοδίων!ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here