Από τις 19 Νοεμβρίου έχει ανοίξει η νέα πλατφόρμα Online Gaming της Google. Η τολμηρή αλλά και ακριβή κίνηση της Google, με την ονομασία Stadia έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα στο χώρο του Gaming εξαλείφοντας την ανάγκη κονσόλας και PC καθώς και κάθε είδους downloading.

Για όσους δεν γνωρίζουν πολλά για τον τρόπο που θα λειτουργεί η νέα πλατφόρμα μπορούν να παρακολουθήσουν το συνοπτικό βίντεο παρουσίασης από το επίσημο κανάλι.

Η διάθεση της υπηρεσίας περιορίζεται σε λίγες χώρες προς το παρόν, με την Αμερικανική και Ευρωπαϊκή ήπειρο να είναι και το μεγάλο στοίχημα της Google. Διαθέσιμη προς το παρόν είναι μόνο η Premiere Edition, μία έκδοση της υπηρεσίας που έρχεται στην ευρώπη (Όχι σε όλες τις χώρες) στα 129€, προσφέροντας μία τρίμηνη συνδρομή Stadia Pro

 

Google Store Pro

μαζί με το απαραίτητο Stadia Controller και το Google Chromecast Ultra

blog.google.com

Με βάση τις ανακοινώσεις της εταιρίας αρκεί μία καλή σύνδεση για να έχεις μία άψογη εμπειρία ακόμα και στα πιο απαιτητικά παιχνίδια που υπάρχουν διαθέσιμα.

Αξίζει τον Κόπο?

Προς το παρόν όλα δείχνουν ότι η υπηρεσία είναι ακόμα σε πειραματικό στάδιο. Αρκετοί χρήστες αναφέρουν μεγάλες καθυστερήσεις στην απόκριση των κινήσεων από το χειριστήριο, αρκετά προβλήματα στην android εφαρμογή ενώ η έκδοση για IOs δεν λειτουργεί.

Οι αρχικές ανακοινώσεις της εταιρίας ότι αρκούν 10Mbps για μία άψογη εμπειρία με ανάλυση τουλάχιστον 720p (60FPS) δεν επιβεβαιώνονται. Πιθανότατα η εταιρία να αναβαθμίζει συνεχώς την υπηρεσία, αλλά ακόμα και αν φτάσει τα επίπεδα που εκείνη έχει ορίσει, δύσκολα βλέπουμε να απομακρύνει τους παραδοσιακούς χρήστες PS4, PC και XBOX από τις συνήθειες τους.

Μέσα στο 2020 περιμένουμε την επέκταση σε περισσότερες χώρες σε μία προσπάθεια να πάρει μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά, όσο θα προσθέτει νέους Server. Ταυτόχρονα αναμένουμε την έκδοση του βασικού πακέτου, που θα προσφέρει δωρεάν σύνδεση στην υπηρεσία, χωρίς όμως τα δωρεάν παιχνίδια και εκπτώσεις που θα παρέχει στους κατόχους της Premier έκδοσης, και με περιορισμένη  μέγιστη ανάλυση.

Google Store Basic

Ένα αρκετά φιλόδοξο, και ταυτόχρονα πολυδάπανο στοίχημα της Google, που ακόμα κατά την άποψή μας δεν έχει τρομάξει τις κονσόλες. Το αν θα έχει την τύχη που είχαν αρκετές εφαρμογές της εταιρίας τα τελευταία χρονιά, δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε. Έχουμε όμως την άποψη ότι η έναρξη έγινε βιαστικά, υποχρεώνοντας αρκετούς χρήστες να πληρώσουν για να μετέχουν σε ένα εκτεταμένο Beta Test της Google.

 


Το IPVanish VPN μπορεί να προστατέψει την ιδιωτικότητά σας με τον καλύτερο τρόπο. Δείτε τα διαθέσιμα πακέτα εδώ


Advertisement

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ