Σίγουρα δεν αποτελεί έκπληξη ότι το CBS θέλησε να επαναφέρει στο προσκήνιο έναν από τους παλιούς χαρακτήρες του Star Trek. Με το Star Trek: Discovery να μην προκαλεί την επιτυχία που περίμενε το Netflix, το CBS  επαναφέρει την παλιά σχολή στο προσκήνιο. Και καλύτερος τρόπος δεν υπήρχε από την επιστροφή του Jean-Luc Picard, ένας από τους πιο επιτυχημένους χαρακτήρες που γνωρίσαμε το 1987 στο Star Trek: The Next Generation.

Κάπως έτσι γεννήθηκε το Star Trek: Picard. Ο ήρωας έχει αποσυρθεί τα τελευταία 14 χρόνια, με το βαθμό του Ναυάρχου, στο κτήμα του, αν και από το πρώτο επεισόδιο θα διακρίνουμε ότι πολλά έχουν μεσολαβήσει στα χρόνια που έχουν περάσει από το TNG.

Δεν θα μιλήσουμε για την υπόθεση αλλά περιστρέφεται γύρω από τον θάνατο του Data, ένας χαρακτήρας που πεθαίνει στην ταινία Star Trek: Nemesis(2002). Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρέπει κάποιος να είναι ήδη εξοικειωμένος με τον κόσμο του Star Trek για να το παρακολουθήσει με άνεση. Πολλοί γνώριμοι χαρακτήρες θα παρελάσουν και θα ξυπνήσουν αρκετές αναμνήσεις στους φανατικούς οπαδούς της σειράς.

Κάτι Διαφορετικό

Πολλά έχουμε διαβάσει από την ημέρα κυκλοφορίας του πρώτου επεισοδίου στις 23 Ιανουαρίου, με την κοινότητα των φανατικών της σειράς να έχει διχαστεί καθώς κάποιοι θεωρούν ότι είναι αρκετά διαφορετικό από τα προηγούμενα. Αυτό όμως δεν είναι απαραίτητα και λάθος. Πολλά έχουν αλλάξει από το 1987, και από το 2002. Πιθανότατα μία τέτοια αλλαγή έπρεπε να γίνει ώστε να δοθεί νέα πνοή στη σειρά και να έρθει πιο κοντά στη σημερινή Επιστημονική Φαντασία.

Σίγουρα πιο αργό, αλλά και πιο ατμοσφαιρικό, έχει αρκετές διαφορές. Και δεν σταματούν εκεί καθώς βλέπουμε ότι και οι χαρακτήρες αλλά και η ίδια η ομοσπονδία εμφανίζουν ρωγμές, και διαφέρουν από την «ηθική τελειότητα» που τους είχε δοθεί τόσα χρόνια. Προσωπικά το βρίσκω ενδιαφέρον και αναζωογονητικό. Ίσως αυτή να είναι και η πρόθεση του CBS.

 

Διαθέσιμο από CBS All Access και Amazon Prime.

Ανάλογα με την επιλογή σας αλλά και τη χώρα που θα βρίσκεστε υπάρχει η πιθανότητα να χρειαστείτε VPN.


Το IPVanish μπορεί να προστατέψει την ιδιωτικότητά σας και ό,τι βλέπετε στη συσκευή σας με τον καλύτερο τρόπο. Δείτε τα διαθέσιμα πακέτα εδώ


Advertisement

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ