Στο πρώτο μέρος του άρθρου για Την Μάχη των Media Platforms μιλήσαμε εκτεταμένα για τα μεγάλα Studio και τις προθέσεις τους. Αναφερθήκαμε για τα σχέδια της Disney και της Warner Media, το πως όλα αυτά θα επηρεάσουν πιθανότατα το Netflix, αλλά και πως θα αφομοιωθούν κάποιες υπάρχουσες υπηρεσίες όπως το Hulu και HBO Now. Υπάρχουν όμως και άλλες, ίσως μικρότερες σε έκταση, πλατφόρμες, που είτε έχουν ήδη κάνει κινήσεις αναβάθμισης των υπηρεσιών τους, ή σκοπεύουν και αυτές να αναπτυχθούν μέσα στο 2019. Ας τις δούμε αναλυτικά.

BritBox

Πρόκειται για μία υπηρεσία που δημιουργήθηκε από την συνεργασία του BBC και itv. Το Britbox αυτή την στιγμή είναι διαθέσιμο σε Αμερική και Καναδά. Σύμφωνα με την εταιρία τα νούμερα είναι ενθαρρυντικά έχοντας καταγράψει 500χιλ συνδρομητές. Αν και πολλά δημοσιεύματα θέλουν το Britbox να είναι το «Αντίπαλο Δέος» και ο μεγάλος αντίπαλος του Netflix κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται από τις δικές μας πληροφορίες. Τα δημοσιεύματα αυτά αποτελούν το γνωστό copy-paste στοχευμένων άρθρων που αναπαράγονται από μικρά Blog με βαρύ τίτλο σαν Click Bates.

Το BBC αποτελεί τη μεγάλη ευρωπαϊκή δύναμη σε θέμα παραγωγής υλικού, με πολλές επιτυχημένες σειρές, και με μεγάλη βιβλιοθήκη. Οι πληροφορίες θέλουν την εταιρία να επεκτείνει την εφαρμογή σταδιακά σε παγκόσμιο επίπεδο στο δεύτερο εξάμηνο του 2019. Στην Ευρώπη βέβαια υπάρχουν ακόμα θέματα που η εταιρία θα πρέπει να αντιμετωπίσει. Και αυτό γιατί το BBC αποτελεί μία κύρια πηγή οπτικοακουστικού υλικού σε όλες σχεδόν τις VoD (Video on Demand) υπηρεσίες σε ευρωπαϊκές χώρες. Όλα τα αυτά τα συμβόλαια θα τεθούν υπό νέα διαπραγμάτευση όταν η εταιρία αποφασίσει να διαθέσει την εφαρμογή και στην ευρωπαϊκή αγορά. Η τιμή αλλά και ο αριθμός συνδρομητών είναι ένας πονοκέφαλος για την εταιρία, καθώς και η σειρά διάθεσης των νέων σειρών, αλλά και επεισοδίων στις ήδη υπάρχουσες επιτυχημένες σειρές.  Προς το παρόν η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στα 6.99$ για Αμερική και Καναδά.

YouTube Premium

Έχουμε μιλήσει για την Premium υπηρεσία του YouTube σε προηγούμενο άρθρο. Το περιεχόμενο σε Original σειρές είναι ακόμα αρκετά περιορισμένο. Η υπηρεσία επεκτείνεται σταδιακά σε διάφορες χώρες, στα 11.99$ και περιλαμβάνει όλο το περιεχόμενο του YouTube χωρίς διαφημίσεις αλλά και την υπηρεσία YouTube Music Premium που μόνη της στοιχίζει 9.99$. Προσωπικά δεν πιστεύω ότι η υπηρεσία δικαιολογεί το αντίτιμο στο οποίο διατίθεται και απευθύνεται σε λίγους που δεν τους απασχολεί ο παράγοντας Value for Money.

FaceBook Watch

Θα μιλήσω ειλικρινά, όπως πάντα. Προσπάθησα αρκετά να αξιολογήσω αυτή την υπηρεσία όσο πιο αμερόληπτα μπορούσα. Ναι διατίθεται δωρεάν. Απλά πατάς το κουμπί αριστερά στο προφίλ σου. Το έκανα. Προσπάθησα να παρακολουθήσω τις Original σειρές που προσφέρει. Είναι καθαρά υποκειμενικό θέμα αλλά δεν κατάφερα να βρω κανένα ενδιαφέρον. Όσον αφορά το υπόλοιπο περιεχόμενο ο μόνος τρόπος να το περιγράψω είναι με δύο λέξεις. Ζαλάδα και πονοκέφαλος. Ένα υβρίδιο ανάμεσα σε YouTube και Interactive Live TV. Προγράμματα που χωρίς λόγο πετούσαν μπαλόνια και φατσούλες με διάφορα σχόλια ενώ το στήσιμο της όλης εφαρμογής δεν είναι καθόλου λειτουργικό.

Αναγνωρίζω ότι στην ουσία θέλει να δώσει ένα ανταγωνιστικό προϊόν για το Youtube, δίνοντας τη δυνατότητα σε χρήστες και ομάδες να δημιουργήσουν περιεχόμενο. Δεν βλέπω όμως ιδιαίτερο μέλλον αν δεν βελτιωθεί το User Interface και γενικά η όλη εμπειρία του χρήστη μέσα στην υπηρεσία. Βέβαια το πρόβλημα αυτό η εταιρία το παρουσιάζει σαν επιτυχία ανακοινώνοντας, με πανηγυρικό τρόπο, το μεγάλο ποσοστό χρηστών που παραμένει στη υπηρεσία για πάνω από 1 λεπτό.

Source: FaceBook Newsroom

Η εταιρία έχει ήδη ανακοινώσει την ανανέωση τεσσάρων original σειρών για μία νέα season, χωρίς όμως ιδιαίτερες λεπτομέρειες για νέες παραγωγές. Ξεκάθαρα χρειάζονται πολλές βελτιώσεις για να γίνει η υπηρεσία ανταγωνιστική. Θα ήθελα πολύ να γνωρίζω τα νούμερα των χρηστών που ΔΕΝ ΆΝΤΕΞΑΝ να παρακολουθήσουν βίντεο μέσα από αυτή την υπηρεσία ούτε για ένα λεπτό. Η δυνατότητα σχολιασμού κατά τη διάρκεια προβολής εκπομπών είναι σε σωστή κατεύθυνση.

Apple TV App

Η Apple δείχνει ξεκάθαρη πρόθεση να αναβαθμίσει την υπηρεσία TV App μέσα στο 2019. Η υπηρεσία θα είναι σύντομα διαθέσιμη δωρεάν σε όλους τους χρήστες προϊόντων της Apple. Έχει ήδη ανακοινώσει αρκετές original παραγωγές, με αποκλειστικές συνεργασίες μεταξύ άλλων, αυτή με τη Oprah αλλά και την εταιρία παραγωγής παιδικών προγραμμάτων Sesame Workshop. Προσωπικά θα εστιάσω στο «Foundation», μία σειρά βασισμένη στο γνωστό έργο του Isaak Asimov. Για όσους δεν γνωρίζουν αρκετά για την υπηρεσία, να πούμε ότι μέσα από την εφαρμογή έχουν τη δυνατότητα να προσθέσουν αρκετές συνδρομητικές υπηρεσίες όπως HBO, Amazon Prime, Starz, etc, και να παρακολουθούν τα προγράμματα χωρίς να βγαίνουν από το περιβάλλον της εφαρμογής.

Amazon Prime

Εδώ έχουμε μία πολύ διαφορετική πρόταση. Η Amazon ξέρει να κάνει πολύ καλά τη δουλειά της, και αυτή είναι το Εμπόριο. Ανεβάζει συνεχώς τον αριθμό των Original παραγωγών, επενδύοντας μάλιστα σε γνωστούς ηθοποιούς και καλά σενάρια. Από το βραβευμένο

μέχρι τη Julia Roberts και Kate Beckinsale σε νέες σειρές.

Επίσης προσφέρει αρκετές επιτυχημένες σειρές από τρίτους παραγωγούς ενώ παραμένει η δυνατότητα ενοικίασης ή αγοράς σε ότι δεν διατίθεται δωρεάν. Αυτά όλα αφορούν το Prime Video που διατίθεται στα 8.99$ το μήνα με 30 μέρες δωρεάν Trial. Η Amazon όμως θέλει να καθιερώσει το Prime σαν κατηγορία πελάτη. Μία πολύ έξυπνη κίνηση που μπορεί στη συνέχεια να να αναβαθμίσει σε πολλά επίπεδα. Ήδη προσφέρει, με 12.99$ το μήνα, ένα συνολικό πακέτο που προσφέρει Μουσική χωρίς διαφημίσεις, ψηφιακές εκδόσεις εκατοντάδων βιβλίων και δωρεάν αποθήκευση φωτογραφιών. Παράλληλα προσφέρει εκπτώσεις σε προϊόντα αλλά και δωρεάν μεταφορικά.

Οπωσδήποτε το Amazon Prime είναι μία υπηρεσία που τουλάχιστον σε μερικές αγορές θα έχει μεγάλη αποδοχή και περιμένουμε τα νούμερα των συνδρομητών να ανέβουν. Αυτό βέβαια είναι θέμα διαχείρισης της υπηρεσίας από την εταιρία. Η δυσκολία που θα αντιμετωπίσει στο μέλλον είναι όταν πολλές από τις παραγωγές που αγοράζει από τους «ανταγωνιστές» της θα διατεθούν κάποια στιγμή στο τέλος του 2019 δωρεάν από νέες πλατφόρμες. Κάτι βέβαια που θα έχει επιπτώσεις και στις πωλήσεις και ενοικιάσεις On Demand.


Το μόνο σίγουρο είναι ότι το 2019 θα είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα χρονιά και ο ανταγωνισμός που αναπτύσσεται είναι προς όφελος του χρήστη. Περιμένουμε να δούμε τις κινήσεις όλων των εταιριών. Παράλληλα σας συμβουλεύουμε να εκμεταλλευτείτε τα δωρεάν Trial που δίνουν οι πλατφόρμες και να τις δοκιμάσετε.

 


Το IPVanish μπορεί να προστατέψει την ιδιωτικότητά σας και ό,τι βλέπετε στη συσκευή σας με τον καλύτερο τρόπο.Δείτε τα διαθέσιμα πακέτα εδώ


 

Advertisement

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ