Την προηγούμενη εβδομάδα οι φίλοι της κλασικής πλέον σειράς, «The Walking Dead», είδαν έναν από τους σημαντικότερους χαρακτήρες να φεύγει επίσημα από τη σειρά. Ο λόγος για το βοηθό σερίφη Rick Grimes, ο οποίος μας εισήγαγε σε ένα από τα πιο επιτυχημένα ‘post apocalyptic’ αφηγήματα.

Σε αυτό το επεισόδιο, βλέπουμε το Rick Grimes σοβαρά τραυματισμένο, στην προσπάθειά του να παρασύρει μια ορδή νεκρο-ζώντανων μακριά από τις κοινότητες που προστατεύει. Με αυτοθυσία φτάνει στο κατώφλι του θανάτου (με οραματικά ιντερλούδια από την πορεία του σε όλη τη σειρά), μόνο και μόνο για να φυγαδευτεί μυστηριωδώς από ένα ελικόπτερο με άγνωστο προορισμό. Για πολλούς, αποτέλεσε ένα από τα καλύτερα επεισόδια της σειράς και έκλεισε έναν κύκλο.

Τελικά, ο συγγραφέας και παραγωγός Scott M. Gimple επιβεβαίωσε ότι ουσιαστικά το σχέδιο με αυτή την σημαδιακή αποχώρηση είναι να ανοίξει ένας μεγαλύτερος κύκλος δημιουργίας και ανάπτυξης του film-ικού TWD σύμπαντος. Αρχικά, θα έχουμε μια νέα τριλογία ταινιών στην οποία θα ξαναδούμε τον ηρωικό βοηθό σερίφη σε νέες περιπέτειες. Επίσης, φαίνεται πως έχουν πρόθεση να προχωρήσουν στη δημιουργία σειρών, tv specials και έξτρα digital υλικού, που θα αφηγείται νέες ιστορίες παλιών και νέων χαρακτήρων, διασυνδέοντας όλο το ‘The Walking Dead Universe’.

Όλα αυτά τα ‘νέα’ στο γραφόντα δε δημιουργούν έκπληξη, καθώς οι fans είχαν ήδη πολλά εξω-τηλεοπτικά ‘projects’ στο TWD σύμπαν. Η ίδια η σειρά αποτελεί μεταφορά και ανάπτυξη πάνω στο υπάρχον υλικό από graphic (και μη) novels, όπως και τα video games. Όπως και να’χει, είναι λογική η πρόθεση να δημιουργηθεί ένα τηλεοπτικό franchise με ισχυρή fan base που φυσικά οδηγεί στον επόμενο μεγάλο τομέα του entertainment, τον κινηματογράφο. Το ότι βέβαια πήρε εννέα σεζόν ήταν το σημείο καμπής που έδειχνε αν θα μπορούσε να ‘περπατήσει’ ένα τόσο μεγαλεπίβολο project.

Προς το παρόν, οφείλω να είμαι σκεπτικιστής απέναντι σε μια τέτοια κίνηση. Το κόστος παραγωγής, όπως και οι προσδοκίες του σταθερού κοινού, έχουν ανέβει και η επανάληψη στις ιδέες καραδοκεί πάντα να ρίξει την ποιότητα.
Για να δούμε, πόσο μπορεί κανείς να ‘αρμέξει’ μια ‘αγελάδα’ που αν και σαπίζει, δε μπορεί να πεθάνει ακόμη;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here