Έχουμε υποσχεθεί να σας λέμε πάντα αυτό που πιστεύουμε και αυτό θα εξακολουθήσουμε να κάνουμε. Θεωρούμε την προστασία των προσωπικών δεδομένων ίσως το μεγαλύτερο θέμα που έχει προκύψει στη σημερινή ψηφιακή εποχή. Σας παρουσιάσαμε το DuckDuckGo σαν την εναλλακτική πρόταση στις μηχανές αναζήτησης και το Tor σαν το Browser που πιθανότατα όλοι θα έπρεπε να χρησιμοποιούμε. Ένα ακόμη όπλο μας ενάντια στη συνεχή παρακολούθηση των κινήσεων μας στο διαδίκτυο είναι η χρήση VPN.

Όπως σας έχουμε αναφέρει, συνεργαζόμαστε με την IPVanish εδώ και αρκετά χρόνια και αποτελεί πλέον ένα Affiliate συνεργάτη. Έχουμε εμπιστοσύνη σε αυτή την υπηρεσία χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και άλλες εξίσου αξιόπιστες εταιρίες.

Αφορμή όμως για το σημερινό άρθρο είναι η εξαιρετική προσφορά από τη IPVanish  με αρκετά χαμηλή μηνιαία τιμή στο διετές πλάνο, για όλους τους νέους χρήστες, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει δωρεάν Secure Cloud Storage από την Sugar Sync.

Έχετε, επίσης, τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία για 30 μέρες και αν δεν μείνετε ικανοποιημένοι να την ακυρώσετε λαμβάνοντας τα χρήματά σας πίσω.

 

Δείτε εδώ την προσφορά για το διετές πλάνο με 69% έκπτωση μέχρι 25 Μαΐου, μαζί με Secure Cloud Storage.

Τι Προσφέρει μια VPN Υπηρεσία

Με απλά λόγια, σας προσφέρει ασφάλεια. Με τη χρήση VPN σε κάθε σας συσκευή στην ουσία κάθε πακέτο πληροφοριών σας στο διαδίκτυο περνάει από ένα κρυπτογραφημένο κανάλι επικοινωνίας σε έναν ασφαλή Server, δεν ανιχνεύεται η φυσική σας παρουσία καθώς οι επικοινωνίες σας προέρχονται από μία νέα IP address, ενώ η δική σας παραμένει αόρατη.

Τα πλεονεκτήματα είναι αρκετά και ήδη τα έχουμε αναφέρει σε προηγούμενα άρθρα μας.

Άλλο ένα πλεονέκτημα που προσφέρει μία υπηρεσία VPN, είναι η αποφυγή του λεγόμενου Throttling, ο περιορισμός της ταχύτητας από τους Internet Providers ιδιαίτερα όταν ανιχνεύουν streaming. Ενδεικτικά σας δείχνουμε το βίντεο με την εγκατάσταση της υπηρεσίας σε Windows 10 αλλά στη σελίδα κάθε εταρίας θα βρείτε οδηγούς για όλες τις συσκευές σας.

Προσοχή στους χρήστες Fire TV καθώς η χρήση VPN είναι δυνατή μόνο στα 2ης γενιάς και πάνω.

Θα Πέσει η Ταχύτητά μου;

Η απάντηση είναι απλή. Ναι, θα πέσει. Όχι όμως τόσο όσο θα σας φανεί στην αρχή, καθώς χρειάζεται να βρούμε το κατάλληλο συνδυασμό μέσα από τις ρυθμίσεις και ανάλογα με τη συσκευή.

Μερικές χρήσιμες συμβουλές για να ξεκινήσετε είναι οι εξής. Επιλέγουμε Server κοντά στην περιοχή μας. πιθανότατα θα βρούμε αρκετούς, τουλάχιστον σε εταιρίες όπως η IPVanish με παρουσία σε πάνω από 60 χώρες και πάνω από 1100 Servers. Από τους Server κοντά στην περιοχή μας, θα επιλέξουμε αυτούς με το λιγότερο φορτίο και την ταχύτερη απόκριση (Ping). Θα προσθέσουμε αυτούς τους Server στους «Αγαπημένους μας» (Favorite). Επίσης, στις ρυθμίσεις θα διαλέξουμε το πρωτόκολλο που θα μας δώσει την καλύτερη ταχύτητα ανάλογα και με τη, χρήση. Με αυτή την πρακτική έχουμε καταφέρει μία αρχική σύνδεση που έδειχνε 40% πτώση στην ταχύτητα Download να παρουσιάζει πτώση μόνο 2% στην ταχύτητα χωρίς τη χρήση VPN. Σε ορισμένες περιπτώσεις που το δοκιμάσαμε σε ώρες αιχμής η ταχύτητα με χρήση VPN σε streaming βελτιώθηκε.

Χρειάζομαι VPN Τελικά;

Αυτό είναι κάτι που ο κάθε ένας πρέπει να αποφασίσει μόνος του λαμβάνοντας υπόψη τα θετικά και αρνητικά της υπηρεσίας. Κάθε εταιρία προσφέρει μια περίοδο δοκιμής, οπότε μπορείτε να δείτε και μόνοι σας τόσο τη λειτουργία όσο και την αποτελεσματικότητά της υπηρεσίας. Επίσης, οι σοβαρές εταιρίες στα πακέτα τους προσφέρουν ταυτόχρονη χρήση της υπηρεσίας σε πολλές συσκευές. Έτσι, με μία συνδρομή στην ουσία εξασφαλίζετε την προστασία όλων των συσκευών της οικογένειας. Η προσφορά που σας παρουσιάζουμε από την IPVanish ισχύει για ταυτόχρονη χρήση σε 10 συσκευές.

Σε κάθε περίπτωση, δεν προτείνουμε την χρήση δωρεάν υπηρεσιών VPN. Παρουσιάζουν αρκετά προβλήματα ενώ η προστασία που προσφέρουν είναι αμφίβολη έως και επίφοβη. Θα προσπαθήσουμε να σας δώσουμε αναλυτικούς οδηγούς στο μέλλον για τη σωστή ρύθμιση υπηρεσιών VPN για κάθε συσκευή.

Δείτε εδώ την προσφορά για το διετές πλάνο με 69% έκπτωση μέχρι 25 Μαΐου, μαζί με Secure Cloud Storage.

Advertisement

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ