Αν και πρόκειται για το πιο διαδεδομένο παιχνίδι στρατηγικής στον κόσμο, με εκατομμύρια οπαδούς, το σκάκι ποτέ δεν κατάφερε να γίνει ελκυστικό για του θεατές σε κάποιο ζωντανό τηλεοπτικό πρόγραμμα. Και κάπου εδώ εμφανίζεται το World Chess Championship Armageddon Series. Σε ένα Virtual Περιβάλλον με εκτεταμένη χρήση της τεχνολογίας και ένα format που θα φέρει αρκετή ένταση στους αγώνες.

Οκτώ Grand Master θα διαγωνιστούν 7 μέρες σε ένα Double Elimination πρωτάθλημα, μέχρι να μείνει μόνο ένας. Κάθε αγώνας θα αποτελείται από δύο Blitz παιχνίδια με 3 λεπτά στο ρολόι κάθε παίκτη ενώ 2″ θα προστίθενται σε κάθε κίνηση. Σε περίπτωση που αυτά τα δύο παιχνίδια δεν βγάλουν νικητή, οι δύο παίκτες θα προχωρήσουν σε ένα τρίτο παιχνίδι σε Format Armageddon. Στην ουσία δίνονται 5 λεπτά στα Λευκά και 4 λεπτά στα Μαύρα, ενώ μετά την 60η κίνηση θα προστίθενται 2″. Εδώ δεν υπάρχει ισοπαλία καθώς σε τέτοια περίπτωση κερδίζουν τα Μαύρα. Στις δύο ήττες έρχεται ο αποκλεισμός του παίκτη, μέχρι να φτάσουμε στο τελικό ζευγάρι.

Για την πρώτη σειρά Armageddon ανακοινώθηκε η λίστα με τους 8 Grand Master

Player Country
Vladimir Kramnik Russia
Teimur Rajabov Azerbaijan
Sergey Karjakin Russia
Ian Nepomniastchi Russia
Daniil Dubov Russia
Ernesto Inarkiev Russia
Boris Gelfand Israel
Wei Yi China

 

Άλλη μία καινοτομία,εκτός από το Virtual Reality Studio, θα είναι η ζωντανή μέτρηση των καρδιακών παλμών του κάθε παίκτη κατά τη διάρκεια του αγώνα, κάτι που δοκιμάστηκε το 2018 σε ανεπίσημο αγώνα ανάμεσα σε Magnus – Nakamura.

Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε για τρία Τηλεοπτικά καναλια που θα μεταδίδουν ζωντανά τους αγώνες.

Match TV (In Russian)

Odnoklassniki (In Russian)

Sila TV (In Russian)

Twitch (in English)  (link to be provided shortly )

Περιμένουμε περισσότερες πληροφορίες μέσα από το WorldChess

Φυσικά μπορείτε να παρακολουθήσετε και μέσα από το link που μας παραχωρεί το WorldChess

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here