Προσευχή σου Πριν Πεθάνεις

Συνοπτικές Πληροφορίες

Σκηνοθεσία: ΖΑΝ-ΣΤΕΦΑΝ ΣΟΒΕΡ
Σενάριο: ΤΖΟΝΑΘΑΝ ΧΙΡΣΜΠΑΪΝ & ΝΙΚ ΣΑΛΤΡΕΣΕ
Ηθοποιοί: ΒΙΘΑΓΙΑ ΠΑΝΣΡΙΝΓΚΑΡΜ, ΤΖΟ ΚΟΟΥΛ, ΜΠΙΛΙ ΜΟΥΡ
Διάρκεια: 117 λεπτά
Πρεμιέρα: Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2018
Χρονολογία παραγωγής: 2017
Είδος ταινίας: ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ
Χώρα παραγωγής: ΑΓΓΛΙΑ, ΓΑΛΛΙΑ, ΚΙΝΑ, ΗΠΑ
Καταλληλότητα ταινίας: ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 18 ΕΤΩΝ

 

Περίληψη

Βασισμένη στο ομώνυμο best seller, η ταινία αφηγείται την απίστευτη αληθινή ιστορία του Βρετανού Μπίλι Μουρ. Ενός νεαρού μποξέρ που οδηγείται σε μια από τις πιο κακόφημες φυλακές της Ταϊλάνδης. Δεν θέλει να πεθάνει στη φυλακή, για αυτό θα αρχίσει να εκπαιδεύεται στη φονική πολεμική τέχνη Μουάι Τάι. Αυτό θα τον κάνει να ανακαλύψει την έννοια της φιλίας, σε ένα απίστευτο ταξίδι προς τη λύτρωση.

Ο σκοπός του σκηνοθέτη ήταν ο θεατής σχεδόν να συμμετέχει στην ταινία και να γίνει ένα με την ιστορία, να γνωρίσει όμως και την πλευρά του Μπίλι Μουρ. Το πρώτο μισό της ταινίας επικεντρώνεται στην γνωριμία των θεατών με τον Μπίλι Μουρ, προσπαθώντας να δημιουργήσει την ατμόσφαιρα του χάους που επικρατεί στον ψυχισμό του. Έχει μια αίσθηση ντοκιμαντέρ που ενισχύεται από το γεγονός ότι οι υπόλοιποι ηθοποιοί, εκτός από τον Βιθάγια Πάνσριγκαρμ, δεν είναι επαγγελματίες αλλά πρώην κατάδικοι που αφέθηκαν πρόσφατα ελεύθεροι. Αυτό το στοιχείο είναι που εγγυάται την αυθεντικότητα της ταινίας. Το εμπόδιο της διαφορετικής γλώσσας ήταν κάτι που επίσης ενίσχυσε την ρεαλιστική πλευρά της ταινίας αφού όλοι οι άνθρωποι της παραγωγής έπρεπε να βρουν τρόπους να το ξεπεράσουν και να συνεννοηθούν μεταξύ τους με νοήματα.

Ο Τζο Κόουλ πριν τα γυρίσματα της ταινίας συναντήθηκε με τον Μπίλι Μουρ και τα μέλη της οικογένειάς του ώστε να γνωρίσει καλύτερα τις καταβολές και την ιστορία του ήρωά του. Η εμπειρία της ταινίας ήταν πολύ δυνατή για τον ίδιο αφού για τις 30 ημέρες που διήρκησαν τα γυρίσματα είχε καθημερινά μια σκηνή μάχης.

 

Το IPVanish μπορεί να προστατέψει την ιδιωτικότητα σας και ό,τι βλέπετε στην συσκευή σας με τον καλύτερο τρόπο. Δείτε τα διαθέσιμα πακέτα εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here