Το νέο DMC ερχεται στο PS4, με τον πρωταγωνιστή του Devil May Cry 4 Nero και τον αγαπημένο από όλους, γκριζομάλλη Dante. Και παρότι το gameplay φαίνεται γρήγορο και δυναμικό, όπως ακριβώς το θέλουμε, οι παράγωγοι φαίνεται να θέλουν πιο πολλά από τα πορτοφόλια μας, πάλι.

Στο gameplay trailer, βλέπουμε τον παίκτη να βρίσκει ενα χρυσό άγαλμα, που συνήθως στο παιχνίδι έχει την λειτουργιά μαγαζιού όπου μπορούμε να αναβαθμίσουμε τον εξοπλισμό και τις κινήσεις μας. Ωστόσο στο νέο παιχνίδι, μπορούμε να δούμε και μια σελίδα οπού οι παίκτες μπορούν να αγοράσουν με πραγματικά λεφτά τα καλούδια του παιχνιδιού. Δεν είναι δυστυχώς νέα κίνηση αυτή, καθώς και το DMC 4 είχε μικροσυναλλαγές, που επέτρεπαν στον παίκτη να αγοράσει το νόμισμα του παιχνιδιού (κόκκινες σφαίρες) με πραγματικά λεφτά. Αυτή η δυνατότητα ξεκίνησε από το DLC του παιχνιδιού, εδώ όμως τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά.

Στην περίπτωση του Devil May Cry 5, οι μικροσυναλλαγές είναι στο παιχνίδι από την πρώτη στιγμή, ένα παιχνίδι το οποίο κοστίζει 60 ευρώ (ή δολλάρια). Η κίνηση αυτή θυμίζει πολύ το Shadow of War, ένα εξαιρετικό (κατά την γνώμη μου) παιχνίδι, το οποίο θαύτηκε κάτω από την κακή διαφήμιση που προκάλεσε το ίδιο ακριβώς σύστημα. Το πρόβλημα με ένα single- player παιχνίδι, που έχει μικροσυναλλαγές, είναι το πόσο δύσκολα μπορεί κάνεις να αποκτήσει το συνάλλαγμα του παιχνιδιού. Πολλοί δημιουργοί κάνουν το συνάλλαγμα πολύ δυσεύρετο, προκειμένου να αναγκάσουν τους παίκτες να δώσουν έμμεσα πραγματικά χρήματα, εάν θέλουν να αποκτήσουν τις καλύτερες (και πιο κουλ) κινήσεις στο παιχνίδι. Δε θέλεις, λοιπόν, να αφιερώσεις 10-60 ώρες άπλα για να μαζέψεις το νόμισμα του παιχνιδιού; Κανένα πρόβλημα! Πλήρωσε λίγο παραπάνω, και είναι όλα δικά σου. Οι παίκτες όμως που θα αρνηθούν να πληρώσουν, είτε λόγω συνείδησης, είτε γιατί άπλα δεν μπορούν, πρέπει να αφιερώσουν εξωφρενικές ώρες. Είναι ένα σύστημα που είναι λανθασμένο κατ’ εμέ, ένα παιχνίδι που κοστίζει 60 ευρώ, και έχει μια ιστορία χωρίς παραπάνω περιεχόμενο, δεν έχει λόγο να χρεώνει παραπάνω τους παίκτες, είτε με εξτρά περιεχόμενο (DLC), η με Loot Boxes η με μικροσυναλλαγές. Εάν οι κατασκευαστές θέλουν να βοηθήσουν τους παίκτες να δοκιμάσουν ό,τι έχει να προσφέρει το παιχνίδι, ο καλύτερος τρόπος είναι να εξισορροπήσουν το ρυθμό με τον οποίο μαζεύουμε το νόμισμα του παιχνιδιού, ίσως με ένα easy mode, όπου μπορούμε να αγοράσουμε τις κινήσεις που θέλουμε εύκολα και γρήγορα.

Ελπίζουμε να δούμε το Devil May Cry να επιστρέφει στο προσκήνιο, με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες, χωρίς διαφωνίες και προβλήματα. Το Devil May Cry κυκλοφορεί για PS4, Xbox One and Windows, στις 8 Μαρτίου 2019.

 

 

 

 

Advertisement

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ