Από την αρχή του μήνα κυκλοφόρησε η φήμη για την διακοπή από το Netflix μίας ακόμη Marvel σειράς με το πέρας της τωρινής της σεζόν, το ‘Daredevil’. Αυτό αποδείχτηκε τελικά και μόνο έκπληξη προκάλεσε, καθώς οι ειδικοί στις αντίστοιχες στατιστικές είχαν καταγράψει τη σειρά ως την πιο δημοφιλή στο Netflix, μετά τα ‘Stranger Things’, ‘Narcos’ και ‘Chilling Adventures of Sabrina’.

Και ναι, ίσως το ‘Iron Fist’ και το ‘Luke Cage’ είχαν ήδη κοπεί καθώς δεν επέφεραν τους ‘καρπούς’ που στόχευαν οι παραγωγοί, το Daredevil όμως ήταν ακόμη επιτυχημένο όταν κόπηκε. Ειδικά την περίοδο που ξεκίνησε η τρίτη σεζόν, είχε φτάσει στην κορυφή της streaming τηλεθέασης και συνέχισε να είναι μέχρι πρόσφατα στις top σειρές.


Άρα, αφού δεν έχει να κάνει με την επιτυχία της σειράς, γιατί να κοπεί; Μα φυσικά γιατί το Netflix χωρίζει τα ‘τσανάκια’ του με την Disney, η οποία με τη νέα χρονιά θα ξεκινήσει τη δική της streaming υπηρεσία. Φυσικά, και οι δύο εταιρίες προτιμούν να κρατήσουν την επιτυχία του ‘Daredevil’ για το δικό τους κανάλι, οπότε, όντας πλέον ανταγωνιστές, δύσκολα θα έρχονταν σε συμφωνία ώστε να συνεχίσει η σειρά ως έχει.

Τόσο οι διακοπές των άλλων Marvel σειρών, όσο και η απαίτηση του Netflix προς την Marvel να μειώσει τον αριθμό (οπότε και τα έξοδα) των επεισοδίων όσων απέμειναν, δείχνoυν την τροπή που αποφασίστηκε να πάρουν τα πράγματα. Γίνεται πλέον αντιληπτό ότι η ρήξη μεταξύ Disney και Netflix δεν αποκλείει φυσικά και τη διακοπή στο τέλος των επόμενων σεζόν τους (που ήδη έχουν ανακοινωθεί) και των υπόλοιπων Marvel σειρών, ‘Jessica Jones’ και ‘The Punisher’.

Μπορεί αυτό να έχει στην καλύτερη προβληματίσει τους fans του Daredevil, ωστόσο προτείνω ψύχραιμη αισιοδοξία, καθώς το πιθανότερο είναι να τον ξαναδούμε στο ‘Disney+’ από το 2019. Έως τότε απολαύστε την υπόλοιπη τρίτη σεζόν που σίγουρα έχει πάρει τα πάνω της σε σχέση με την προηγούμενη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here